Zorgcentrale met een plus

Bij Z-plus zijn we de schakel tussen de mantelzorgers, professionele zorgverleners en de patiënt. Onze zorgcentrale biedt een breed scala aan diensten om ervoor te zorgen dat patiënten de best mogelijke zorg en ondersteuning ontvangen, wanneer zij dit nodig hebben.

Z plus is meer dan alleen een technologische oplossing. Wij zijn een zorgcentrale met een menselijk gelaat. Onze professionele en empathische medewerkers staan 24/7 klaar om patiënten te ondersteunen bij hun zorgbehoeften. Van telefonische consulten en intakegesprekken tot noodhulp. Wij bieden een persoonlijke en op maat gemaakte aanpak die past bij de unieke situatie van elke patiënt.

Video afspelen

Z+ Alarm

Zo lang mogelijk een senior zelfstandig thuis te laten wonen en toch een gevoel van veiligheid te behouden? Dan biedt een personenalarm met aansluiting op onze zorgcentrale uitkomst. Z-plus voorziet een handig zendertje dat de senior steeds bij zich draagt. Indien nodig wordt er op de knop gedrukt en wordt de senior onmiddellijk doorverbonden met onze noodcentrale. Onze medewerker neemt vervolgens contact op met een vooraf opgegeven mantelzorger.

 

Z+ Meting &
Zorg op afstand

Sinds 2018 is ook de professionele opvolging van medische gegevens en metingen door de patiënt met connected devices mogelijk. Denk hierbij aan gewicht, bloeddruk, hartslag, glucose, cholesterol… De verpleegkundige operatoren in de zorgcentrale monitoren actief de aangesloten patiënten, analyseren de meetresultaten en nemen de gepaste maatregelen bij afwijkende waarden.

 

Bereikbaarheids diensten

De bereikbaarheidsdiensten van Z-plus zijn 24/7 beschikbaar om snel en efficiënt hulp te bieden aan patiënten. Onze diensten omvatten onder andere intakegesprekken, waarbij onze professionele medewerkers de hulpvraag van de patiënt in kaart brengen en de juiste vervolgstappen bepalen. Dankzij onze continue bereikbaarheid kunnen patiënten op elk moment van de dag of nacht bij ons terecht voor persoonlijke zorg en ondersteuning.

 

Zorgeloos thuis

We volgen oproepen via personenalarmsystemen op en bieden de garantie op professionele interventie wanneer nodig.

Een voorbeeld van iemand die zorgeloos thuis is met behulp van zorgcentrale Z-Plus zou kunnen zijn een senior die alleen woont en zich soms zorgen maakt over zijn of haar gezondheid en veiligheid. Door gebruik te maken van Z-Plus heeft deze persoon een directe verbinding met de zorgcentrale, die 24 uur per dag beschikbaar is. Als er zich een noodsituatie voordoet, kan de persoon eenvoudig op de alarmknop drukken om snel hulp te krijgen van een zorgprofessional.

Naast noodsituaties kan de persoon ook regelmatig contact hebben met de zorgcentrale om te controleren of alles in orde is. Dit is geruststellend voor zowel de persoon als zijn of haar familieleden, die weten dat er altijd iemand beschikbaar is om te helpen als dat nodig is. Door deze ondersteuning kan de persoon langer zelfstandig thuis blijven wonen, met meer vertrouwen en gemoedsrust.

Zorgeloos op stap

Wie nog actief is, kunnen we ook buitenhuis helpen met de mobiele alarmsystemen.

Via simkaarttechnologie en de gps-tracker in een mobiel personenalarm sturen we heel gericht hulp overal in Vlaanderen en Brussel.

Gebruikers kunnen ook dwaaldetectie gebruiken door ‘veilige zones’ in te stellen. Van zodra iemand een veilige zone verlaat, volgt de zorgcentrale dit op.

Thuis meten

Nu al kan je gewicht, bloeddruk, hartslag, glucose en cholesterol thuis meten. De ontbrekende schakel is de doorsturing, opvolging, en medische analyse en lezing van deze gegevens. Met medische geschoolde operatoren zit Z-plus klaar de link te maken tussen metingen, analyse en opvolging. Al dan niet gekoppeld met beeldbellen.

Slimme sensoren

Sensoren brengen rust en gerustheid bij personen die zelfstandig wonen en bij hun mantelzorger of contactpersoon. CO- en rookmelders, valdetectoren, bewegings- of slimme sensoren houden een goedbedoeld oogje in het zeil.

Het is de ambitie van Z-plus om op korte termijn meetresultaten van draagbare sensoren op te volgen en te analyseren om persoonlijke begeleiding te bieden.

Zorg op afstand

Een geheugensteuntje voor mensen die al eens iets vergeten, maar nog prima zelfstandig kunnen wonen. Daar zorgen wij voor. We begeleiden mensen bij therapietrouw en medicatie-inname, bijvoorbeeld met de slimme pillendoos.

Z-plus volgt innovatieve evoluties in telecare op de voet. Waar nodig zullen we nieuwe apparaten en beeldbelmogelijkheden inschakelen om zorg op afstand mogelijk te maken voor meer mensen. Zo kunnen we helpen bij therapietrouw en medicatieherinnering. En via een goeiedagservice houden we mee de vinger aan de pols, kunnen we structuur in de dag brengen en eenzaamheid doorbreken.

Bereikbaarheid

Z-plus is 24/7 beschikbaar voor haar businessklanten. De bereikbaarheid is verzekerd in alle comfort voor zorgbehoevende, de zorgverlener, de zorgaanbieder of de mantelzorger.