Covidcare@home

Covidcare@home maakt het mogelijk om patiënten met COVID-19 via telemonitoring thuis op te volgen. Dit pakket wordt aangeboden door de firma Byteflies.

Voorkom onnodige of langdurige ziekenhuisopnames.

De impact van de coronapandemie is voelbaar voor iedereen. Het dwingt ons om onze gewoonten aan te passen. Het vraagt vooral ook nieuwe, slimme en betrouwbare oplossingen om de zorg aan zieke patiënten te vrijwaren. Door de samenwerking in dit proefproject telemonitoring kunnen we patiënten thuis laten en hen wanneer nodig just-in-time naar of uit het ziekenhuis laten gaan. Zo blijven de ziekenhuisbedden optimaal benut en wordt de druk op de zorgverleners (pneumologen, ziekenhuis, huisartsen, thuisverpleging …) verlicht.

Samenwerking met Byteflies
Byteflies ontwikkelde een covidcare@home kit dat bestaat uit een thermometer en een saturatiemeter met hartslagmeting. Via de app kan de patiënt ook de ademhaling tellen. Met deze vier parameters zijn we al een heel eind. Deze zijn cruciaal in de opvolging van het coronavirus, en kunnen perfect thuis worden gemonitord.

Julie Wyffels, algemeen manager Z-plus
“Het is geruststellend zowel voor de patiënt, de familie en het verzorgend team waar die ook zit, dat je thuis goed kan worden opgevolgd. Wij volgen de parameters strikt op, ook voor de ziekenhuizen als ze dat willen, zodat we indien nodig de mensen op tijd van en naar een ziekenhuis kunnen laten gaan. Een mooie hybride samenwerking tussen zorg op afstand en zorg thuis.”


En dankzij de samenwerking met de thuisverpleging, kan ook iemand die niet zo goed is om met
de meting van de waarden thuis, worden verder geholpen. 

Karin Van Mossevelde, algemeen directeur bij i-mens
“Wie de opvolging niet zelf kan doen, kan een beroep doen op de thuisverpleging. Toch ook belangrijk om het project met de thuiszorg uit te breiden. Dit soort projecten zijn cruciaal voor de toekomst en voor de manier waarop we de zorg van vandaag en morgen moeten organiseren. Het is de eerste belangrijke stap naar
telemonitoring ook buiten COVID.”

Meer informatie over
Zorg op afstand?

Contacteer ons vrijblijvend.