Assistentie bij de brand in een assistentiewoning te Halle.

1 april brak er brand uit in assistentiewoningen in Halle. De bewoners kunnen niet meteen naar huis.

Een deel van hen wordt opgevangen in een hotel. Dankzij een personenalarm verbonden met Z-plus kunnen ze toch alarm slaan als er iets is.

Brand in serviceflats:
22 geëvacueerde bewoners kunnen voorlopig niet terug

Op zaterdagavond 1 april 2023 brak er brand uit in de assistentiewoningen Ten Hove van het Halse OCMW aan de Kopheiweg in Halle. Alle 22 bewoners werden uit voorzorg geëvacueerd en niemand raakte gewond. Ondertussen is duidelijk geworden dat de bewoners niet voor maandag terug kunnen keren naar hun woningen. De brand ontstond vermoedelijk in een technische koker waar enkele elektriciteitsdraden begonnen te smeulen.

Dankzij het snelle handelen van de brandweer en de waarschuwing van de familie die een nieuwe bewoner aan het installeren was, werden de bewoners snel geëvacueerd en kon de brandweer het vuur snel onder controle krijgen. Er was wel sprake van grote rookontwikkeling, waardoor het gebouw voorlopig onbewoonbaar is.

Gelukkig konden de bewoners rekenen op de hulp van politie en Rode Kruis om geëvacueerd te worden en werden ze opgevangen in het buurthuis van de wijk Windmoleke. Veertien bewoners konden terecht bij familie en acht personen logeerden voorlopig in het hotel Martin’s Red van de Belgische Voetbalbond in Tubize waar er voldoende kamers leeg stonden. Hier zal de stad Halle 24/7 aanwezig zijn om hen bij te staan en alle zorgvragen te beantwoorden.

Dankzij een personenalarm verbonden met Z-plus kunnen de bewoners toch alarm slaan als er iets is. Tijdens deze crisissituatie ondersteunt Z-plus tijdens een personenalarmering én staat Z+ de hulpverleners 24/7 bij in noodsituaties via het service center. 

Deze brand in de assistentiewoningen Ten Hove benadrukt het belang van een zorgcentrale als Z-plus. Het kan het verschil maken in noodsituaties. In deze case kunnen wij alvast de veiligheid en het welzijn van de bewoners garanderen.

Meer informatie over Z+ Alarm?

Contacteer ons vrijblijvend.